Deskundig advies op maat
Vergoeding bij alle zorgverzekeraars
Altijd inzicht met Mijn Olmed

Therapeutisch elastische kousen (TEK) worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben contracten gesloten met álle zorgverzekeraars. Onze compressietherapeuten meten deze kousen nauwkeurig aan en informeren u graag over de details.

Therapeutisch elastische kousen en compressiekousen (steunkousen)

Er is een verschil tussen compressiekousen (steunkousen) en therapeutisch elastische kousen (TEK):

Compressiekousen zijn kousen in drukklasse 1, werken preventief of geven steun bij relatief lichte problemen. Deze kousen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar en kunt u op eigen kosten bestellen op onze website Olfit.nl.

Therapeutisch elastische kousen (TEK) zijn bedoeld voor ernstigere klachten en worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering maar komen ten laste van uw eigen risico. Om in aanmerking te komen voor vergoeding, is een juiste verwijzing met een medische indicatie van uw arts nodig. TEK zijn verkrijgbaar in drukklasse 2, 3, en 4.

Vergoedingstermijn en voorwaarden

Meestal krijgt u twee paar/stuks TEK per 12 of 14 maanden vergoed, afhankelijk van uw zorgverzekeraar en of de kousen voor één of beide zijden zijn. De exacte vergoedingstermijn verschilt per zorgverzekeraar. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland en verzorgen de aanvraag en declaratie bij uw zorgverzekeraar. Voor specifieke informatie over uw situatie kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar of onze compressietherapeuten raadplegen.

Aan- en uittrekhulpmiddelen

Sommige eenvoudige aan- en uittrekhulpen (zoals glijzakken) zijn opgenomen in de clusterprijs in de vergoeding binnen uw basisverzekering. Complexere aantrekhulpmiddelen kunnen worden aangevraagd met een verwijsbrief van uw arts of ergotherapeut. Onze compressietherapeuten kunnen u hierbij adviseren.

Samenwerking met ergotherapeuten

Olmed werkt nauw samen met ergotherapeuten om ervoor te zorgen dat u het meest effectieve hulpmiddel krijgt. De ergotherapeut laat u met verschillende hulpmiddelen oefenen en stelt vervolgens een motivatie op voor uw zorgverzekeraar. Wij zorgen voor de verdere afhandeling en bestellen het hulpmiddel voor u.

Eigen risico

Als u 18 jaar of ouder bent, heeft u een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Het minimum eigen risico is €385. Raadpleeg uw polis of informeer bij uw zorgverzekeraar of dit van toepassing is op uw therapeutisch elastische kousen of andere compressietherapie.

Aanvullende verzekeringen

Aanvullende verzekeringen bieden soms wel een vergoeding voor compressiekousen zonder voorschrift (drukklasse 1) of sportcompressiekousen. Informeer bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis om te zien of u hiervoor in aanmerking komt.

Contact en meer informatie

Voor meer informatie over vergoedingen, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar of onze compressietherapeuten. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen bij het verkrijgen van de juiste hulpmiddelen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Aantrekhulpmiddelen

Met een geschikt hulpmiddel kunt u zelfstandig en met weinig kracht uw steunkousen aan- en uittrekken.

Meer informatie

De webshop voor compressiekousen, sportcompressie aan- en uittrekhulpmiddelen en meer!

Ga naar olfit.nl
telefoon