Deskundig advies op maat
Vergoeding bij alle zorgverzekeraars
Altijd inzicht met Mijn Olmed

Wanneer  uw therapeutisch elastische kousen aangemeten worden, mag u geen vocht in uw benen hebben. Soms kan het daarom nodig zijn om eerst te zwachtelen of om verbandkousen te dragen.

Tweelaags compressieverband

Het tweelaags compressieverband is een geavanceerd 2-in-1 compressiesysteem dat speciaal ontworpen is voor de effectieve behandeling van open wonden. Dit systeem bevat een onderkous en een bovenkous. Het gebruik van het verband begint nadat het been is gezwachteld om vocht te verwijderen en duurt voort tot de wond geheel is gesloten.

De onderkous vergemakkelijkt het aantrekken van de bovenkous. Deze kous biedt lichte compressie, fixeert het wondverband en kan continu, dag en nacht, worden gedragen. De bovenkous is voorzien van een verstevigd hielstuk en een open teen en wordt alleen overdag gedragen om optimale compressie en ondersteuning te bieden.

Teenverband

Teenverband is bedoeld voor de behandeling van lichte zwellingen bij de tenen en de voorvoet. Het is vervaardigd uit ultradun, zacht materiaal en is zodanig ontworpen dat het zowel onder een therapeutisch elastische kous gedragen kan worden als op zichzelf. Dit verband kan zowel overdag als ’s nachts comfortabel gedragen worden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

Klittenband bandage

Klittenband bandages bieden een praktische oplossing voor personen die langdurige compressie nodig hebben, waar zwachtelen geen optie is en voor wie traditionele therapeutisch elastische kousen niet voldoende druk bieden. Deze bandages zijn gemaakt van niet-elastische banden die met klittenband sluiten. Klittenband bandages kunnen, in tegenstelling tot een therapeutisch elastische kous, ook ’s nachts gedragen worden en kunnen gemakkelijk worden aangepast als de omvang van de ledemaat afneemt, waardoor ze niet afzakken en altijd de juiste pasvorm bieden. In onze begeleidende video kunt u zien hoe eenvoudig u de CircAid JuxtaLite bandage aan- en uittrekt. 

Deze producten zijn ontworpen om u te voorzien van comfort een effectieve behandeling, zonder de last van complexe verbandmethodes. Klittenband bandages bevorderen bovendien de zelfredzaamheid. Ontdek meer over deze en andere oplossingen op onze informatiepagina’s en neem controle over uw gezondheid met de juiste compressiehulpmiddelen.

Naast therapeutisch elastische kousen voor armen, benen, verband- en klittenbandsystemen zijn wij gespecialiseerd in alle vormen en toepassingen van compressietherapie. Zoals compressietherapie gericht op Thorax, hoofd- en halsbandages, compressie in genitaal gebied maar ook PPD (point pressure devices).

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van compressie therapeutische hulpmiddelen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Aantrekhulpmiddelen

Met een geschikt hulpmiddel kunt u zelfstandig en met weinig kracht uw steunkousen aan- en uittrekken.

Meer informatie

De webshop voor compressiekousen, sportcompressie aan- en uittrekhulpmiddelen en meer!

Ga naar olfit.nl
telefoon