Deskundig advies op maat
Vergoeding bij alle zorgverzekeraars
Altijd inzicht met Mijn Olmed

Wij leveren therapeutisch elastische armkousen van diverse leveranciers. Op basis van uw medische indicatie en individuele wensen en behoeften, adviseren onze compressietherapeuten de armkous die voor u het beste resultaat oplevert.

Werking

In de armen kan oedeem (vochtophoping) voorkomen. Zo ontstaat na een borstoperatie vaak armlymfoedeem, door beschadigde lymfevaten en ontbrekende lymfeklieren. Het lymfestelsel werkt dan onvoldoende, waardoor de arm en hand dik kunnen worden.

Therapeutisch elastische armkousen geven een verhoogde druk (compressie) op het weefsel van de arm. Een armkous ondersteunt de arm en zorgt dat er niet opnieuw oedeem in de arm ontstaat. Lees meer over therapeutisch elastische kousen op onze pagina therapeutisch elastische kousen

Aanmeten van de kous

Therapeutisch elastische kousen worden met een medische indicatie voorgeschreven door uw arts of specialist. Voor de effectiviteit van deze kousen is een nauwkeurige aanmeting cruciaal. Onze gespecialiseerde compressietherapeuten meten uw armen precies op, wat kan plaatsvinden in onze vestigingen of tijdens een spreekuur op een van onze vele aanmeetlocaties

Een therapeutisch elastische armkous bestaat uit een armdeel en een losse handschoen met of zonder vingers. De handschoen is alleen nodig wanneer er ook sprake is van oedeem in de hand. Een armkous draagt u alleen overdag.

Kwaliteit waarborgen

Alle therapeutisch elastische kousen die wij aanbieden voldoen aan verschillende kwaliteitseisen. Zoals CE kenmerk, Ral geclassificeerd en staan op de lijst van Bernink. Olmed heeft het keurmerk van SEMH. Voor het opstellen van de eisen werkt de SEMH nauw samen met NLNet (patiëntenorganisatie) en NVCZ (branche- en beroepsvereniging)

Vergoeding

Therapeutisch elastische kousen met drukklasse 2 t/m 4 worden met de juiste medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt u wel rekening met het eventueel openstaand verplicht en vrijwillig eigen risico. Drukklasse 1 wordt niet vergoed vanuit uw basisverzekering maar wel uit sommige aanvullende verzekeringen, neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Aan- en uittrekhulpen

Het aantrekken van therapeutisch elastische kousen is een intensieve bezigheid. Met een geschikte aantrekhulp voor steunkousen kunt u zelfstandig, overal en met weinig kracht, uw kousen aan- en uittrekken.

Heeft u hulp nodig met het selecteren van het meeste geschikte hulpmiddel? Maak dan gebruik van onze keuzehulp. Of bestel direct via onze webshop Olfit.nl

Bekijk onze instructievideo’s om de juiste technieken te ontdekken voor het aan- en uittrekken van uw kousen, met of zonder hulpmiddel.

Naast therapeutisch elastische kousen voor armen, benen, verband- en klittenbandsystemen zijn wij gespecialiseerd in alle vormen en toepassingen van compressietherapie. Zoals compressietherapie gericht op Thorax, hoofd- en halsbandages, compressie in genitaal gebied maar ook PPD (point pressure devices). 

Afspraak maken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van compressie therapeutische hulpmiddelen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Aantrekhulpmiddelen

Met een geschikt hulpmiddel kunt u zelfstandig en met weinig kracht uw steunkousen aan- en uittrekken.

Meer informatie

De webshop voor compressiekousen, sportcompressie aan- en uittrekhulpmiddelen en meer!

Ga naar olfit.nl
telefoon