Deskundig advies op maat
Vergoeding bij alle zorgverzekeraars
Altijd inzicht met Mijn Olmed

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan reiskousen op onze website www.olfit.nl.

Fitte en vitale benen

De gelijkmatig aflopende compressie van de enkel tot aan de knie ondersteunt actief de bloedcirculatie. Door het dragen van reiskousen zijn uw benen na een lange reis nog steeds fit en vitaal.

Ondersteuning van de veneuze circulatie

Langdurig zitten kan leiden tot gezwollen voeten en benen, wat niet alleen ongemakkelijk is, maar ook bijdraagt aan vermoeidheid. De compressie door steunkousen bevordert de bloedcirculatie, helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en ondersteunt het transport van zuurstofrijk bloed door uw benen. Een reiskous stimuleert de afvoer van het bloed vanuit de benen naar het hart en voorkomt hiermee zware en vermoeide benen, opgezwollen enkels en reizigerstrombose.

Voorkoming van reizigerstrombose

Vooral voor frequente luchtreizigers zijn reissteunkousen een essentiële accessoire. Veranderende luchtdruk en verlaagde zuurstofniveaus tijdens vluchten kunnen de bloedcirculatie beïnvloeden en trombose veroorzaken. Reissteunkousen oefenen gerichte druk uit op de benen, wat niet alleen de kans op trombose vermindert, maar ook uw algehele comfort tijdens de reis verhoogt.

Voorkoming van krampen

Voor reizigers die vaak last hebben van krampen in de kuiten tijdens lange reizen, bieden reiscompressiekousen uitkomst. Door gerichte druk op de kuitspieren te geven, verminderen deze kousen spiertrillingen en helpen ze krampen te voorkomen.

Behoud van warmte in de voeten

Tijdens vluchten of lange ritten met trein, bus of auto kan de temperatuur door airconditioning flink dalen. Als uw doorbloeding niet optimaal is door langdurig zitten, kunnen uw voeten extra koud aanvoelen. Reiscompressiekousen helpen uw bloedsomloop actief te stimuleren, waardoor uw voeten voldoende zuurstof krijgen om zichzelf warm te houden.

Reiscompressiekousen zijn dus niet alleen een middel tegen vermoeidheid en zwelling, maar ook een cruciale factor voor uw algehele welzijn onderweg. Ontdek het comfort en de voordelen van onze kousen en maak uw volgende reis aangenamer en gezonder.

Op Olfit.nl kunt u niet alleen terecht voor reiskousen, maar ook voor specifieke varianten zoals alledaagse compressiekousen, zwangerschapskousen en sportcompressiekousen. Bezoek onze webshop voor meer informatie en om de kous te vinden die het best bij uw behoeften.

Aantrekhulpmiddelen

Met een geschikt hulpmiddel kunt u zelfstandig en met weinig kracht uw steunkousen aan- en uittrekken.

Meer informatie

De webshop voor compressiekousen, sportcompressie aan- en uittrekhulpmiddelen en meer!

Ga naar olfit.nl
telefoon