Verzorging van kousen

U kunt in onze webshop Olfit.nl speciale verzorgingsproducten en wasmiddel voor elastische kousen bestellen.

Wassen en verzorging

Was uw kousen dagelijks op 30 à 40˚C. Gebruik hiervoor een fijnwasmiddel of een wasmiddel speciaal voor therapeutische elastische kousen. Was gekleurde kousen binnenstebuiten. Gebruik geen wasverzachter of wolwasmiddel, dit tast de lycra draden in uw kousen aan.

Spoel de kousen goed uit, licht uitwringen mag. Laat de kousen aan de lucht drogen, niet op de radiator, in de zon of in de wasdroger. Strijk uw kousen niet.

Als u meerdere paren kousen heeft, wissel ze dan regelmatig. Hierdoor blijven uw kousen langer werken. Hoe langer u de kousen heeft, des te minder druk ze geven, ook als u de kousen zelden of nooit draagt. Draag daarom altijd direct uw nieuwe kousen.

Het rubber in uw kous kan niet tegen vet. Als u uw benen wilt insmeren, gebruik dan speciale huidverzorgingsproducten die snel intrekken en niet vet zijn.

Lees voor het onderhoud van uw therapeutisch elastische kousen ook de voorschriften die door de fabrikant bij de kousen zijn bijgesloten.

Aantrekken van de kousen

Trek uw kousen ’s morgens direct na het opstaan aan. De naad van kous moet aan de middenachterkant van uw onderbeen komen. Verdeel de kousen goed over uw benen, zodat er geen plooien in zitten en de druk goed verdeeld wordt. Het boord van de kous hoort 2 à 3 cm onder de knieholte te zitten.

Met speciale aantrekhandschoenen met extra grip kunt u de kousen gemakkelijker aantrekken. Deze handschoenen beschermen uw kousen bovendien tegen scherpe nagels en ringen.

Draag goed passende schoenen met een gladde binnenkant, zodat uw kousen niet beschadigen.

Kunt u de kousen niet zelf aan- en/of uittrekken? Hiervoor hebben we verschillende aantrekhulpmiddelen, geschikt voor kousen met een open of gesloten teen.

Problemen met de kousen

Heeft u een gaatje of ladder in uw kous? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen de kousen dan beoordelen en u verder adviseren.

Knip geen losse draadjes af en trek nooit aan het siliconenboord of de boord van de kousen, u kunt de kousen dan kapot trekken.

Sla uw kousen niet om. Lijken uw kousen te kort of te lang, zakken ze af of zitten ze om een andere reden niet goed? Neemt u dan contact met ons op.

Krijgt u vochtvorming onder uw kousen en draagt u uw kousen wel consequent? Maak dan op korte termijn een afspraak bij uw behandelend arts.