Deskundig advies op maat
Vergoeding bij alle zorgverzekeraars
Altijd inzicht met Mijn Olmed
Ontdek en ons uitgebreide assortiment aan sportcompressiekousen, sportcompressiekleding en tubes op onze website, www.olfit.nl.   

Ongeacht of u een hobbyist bent of een professionele atleet, elke sporter kan te maken krijgen met spierpijn of beenblessures. Sportcompressiekousen zijn ontworpen om dergelijke klachten te verminderen en te voorkomen, waardoor ze een essentieel onderdeel vormen van de sportuitrusting van elke sporter.

Werking van sportcompressiekousen

Sportcompressiekousen kenmerken zich door een gradueel afnemend drukverloop van de enkel naar de knie. Deze specifieke drukverdeling bevordert de afvoer van bloed en afvalstoffen richting het hart. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat sporters die compressiekousen dragen, betere prestaties neerzetten en sneller herstellen.

Betere prestaties en minder verzuring

Tijdens intensieve inspanningen verbruiken spieren koolhydraten, waarbij melkzuur als restproduct vrijkomt. Dit kan leiden tot verzuring van de spieren, waardoor deze minder intensief kunnen worden gebruikt. Sportcompressiekousen verbeteren de pompwerking van de kuitspieren, waardoor er meer zuurstof- en koolhydraatrijk bloed naar de spieren stroomt en er minder melkzuur achterblijft. Het resultaat is een merkbare verbetering in uw prestaties en een vermindering van verzuring.

Meer stabiliteit en minder risico op blessures

De compressie die deze kousen bieden, houdt spieren en gewrichten stabiel en vermindert trillingen in de kuitspier. Dit leidt tot een afname van klachten en vermindert het risico op blessures. Daarnaast zorgt de compressie voor een verbeterd gevoel van zekerheid en coördinatie tijdens het sporten, wat essentieel is voor het uitvoeren van complexe bewegingen.

Sneller herstel na inspanning

Een betere doorbloeding van de spieren heeft niet alleen een positief effect op uw prestaties, maar ook op uw herstel. Sporters die na het sporten hun compressiekousen aanhouden, ervaren een sneller herstel en hebben minder last van kramp de volgende dag. Dit stelt u in staat om sneller weer klaar te zijn voor een volgende intensieve training of wedstrijd.

Sportcompressiekleding

Sportcompressiekleding zoals compressiebroeken en -shirts biedt uitgebreide voordelen door het lichaam nauwkeurig te omsluiten en uniforme compressie te leveren. Deze kleding verbetert spierkracht en efficiëntie door spieroscillatie tijdens activiteiten te verminderen, wat helpt om energieverlies en spiervermoeidheid te minimaliseren en prestaties te maximaliseren. De verbeterde proprioceptie verfijnt de techniek en verhoogt het spierbewustzijn, essentieel voor zowel training als competitie. Bovendien faciliteren deze kledingstukken sneller herstel door de bloedcirculatie te bevorderen, spierpijn en stijfheid te verminderen na inspanning, en bieden ze comfort en bescherming tegen de elementen. Sportcompressiekleding is veelzijdig, voert vocht af, houdt sporters droog en koel, of warm in koudere omstandigheden, waardoor het een essentiële toevoeging is voor elke sporter

Of u nu traint voor een marathon, een fietsrace of gewoon actief wilt blijven, sportcompressiekousen zijn een waardevolle investering in uw sportregime. Door de ondersteuning die ze bieden, kunt u niet alleen uw prestaties verbeteren, maar ook uw risico op blessures verminderen en uw herstelproces versnellen. Laat sportcompressiekousen een standaard onderdeel worden van uw sportuitrusting en ervaar het verschil tijdens en na uw sportactiviteiten

Op Olfit.nl kunt u niet alleen terecht voor sportcompressiekousen en sportcompressiekleding maar ook voor specifieke varianten zoals reiskousen, zwangerschapskousen en compressiekousen. Bezoek onze webshop voor meer informatie en om de kous te vinden die het best bij uw behoeften.

Aantrekhulpmiddelen

Met een geschikt hulpmiddel kunt u zelfstandig en met weinig kracht uw steunkousen aan- en uittrekken.

Meer informatie

De webshop voor compressiekousen, sportcompressie aan- en uittrekhulpmiddelen en meer!

Ga naar olfit.nl
telefoon