Verbandkousen

Wanneer uw therapeutisch elastische kousen aangemeten worden, mag u geen vocht in uw benen hebben. Soms kan het daarom nodig zijn om eerst verbandkousen te dragen.

Tweelaags compressieverband

Een tweelaags compressieverband is een innovatief 2-in-1 compressiesysteem voor de behandeling van open beenwonden. Het systeem bestaat uit een onderkous en een bovenkous en wordt gebruikt nadat het vocht uit het been is gezwachteld en voordat de wond gesloten is. De onderkous is gedeeltelijk van zijde gemaakt, wat het aantrekken van de bovenkous gemakkelijker maakt. De onderkous geef lichte compressie, fixeert het wondverband en mag 24 uur per dag gedragen worden. De bovenkous, met verstevigd hielstuk en open teen, draagt u alleen overdag.

Teenverband

Teenverband wordt gebruikt bij lichte zwelling in de tenen en teenaanzet/voorvoet. Het teenverband kan onder een therapeutisch elastische kous gedragen worden. Het is gemaakt van ultra dun, zacht materiaal en kan zowel overdag als ’s nachts gedragen worden.

Klittenband bandage

Klittenband bandages zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die langere tijd compressie nodig hebben en bij wie een therapeutisch elastische kous niet voldoende druk geeft. Klittenband bandages kunnen, in tegenstelling tot een therapeutisch elastische kous, ook ’s nachts gedragen worden.

Het systeem bestaat uit niet-elastische banden die sluiten met behulp van klittenband. De banden zijn bovendien verstelbaar als het been of de arm in omvang afneemt. Dus geen afzakkende zwachtels meer, maar alleen de klittenbanden even verstellen. Bekijk in deze video hoe je de CircAid JuxtaLite makkelijk aan- en uittrekt.