Verbandkousen

Wanneer uw therapeutisch elastische kousen aangemeten worden, mag u geen vocht in uw benen hebben. Soms kan het daarom nodig zijn om eerst verbandkousen te dragen.

Dermasilk

Voor de bescherming van de extreem gevoelige of beschadigde huid is er Dermasilk. Dit zijn verbandkousen en verbandmiddelen, gemaakt van zijde met een antimicrobiële bescherming. Het materiaal remt de groei van bacteriën en schimmels. Dermasilk vermindert infecties, jeuk en irritatie van de huid. Door de uitstekende vocht- en warmteregulatie van de natuurlijke zijde voelt uw huid droog en comfortabel, zelfs bij transpiratie. Dit bevordert een snelle(re) genezing van de huid.

Jobst UlcerCARE

Jobst UlcerCARE is een innovatief 2-in-1 compressiesysteem voor de behandeling van open beenwonden. Het koussysteem bestaat uit een onderkous en een bovenkous en wordt gebruikt nadat het vocht uit het been is gezwachteld en voordat de wond gesloten is. De onderkous is gedeeltelijk van zijde gemaakt, wat het aantrekken van de bovenkous gemakkelijker maakt. De onderkous geef lichte compressie, fixeert het wondverband en mag 24 uur per dag gedragen worden. De bovenkous, met verstevigd hielstuk en open teen, draagt u alleen overdag.

FarrowWrap teenverband

FarrowWrap microfine teenverband wordt gebruikt bij lichte zwelling in de tenen en teenaanzet/voorvoet. Het teenverband kan onder een therapeutisch elastische kous gedragen worden. Het is gemaakt van ultra dun en zacht microfine materiaal en kan zowel overdag als ’s nachts gedragen worden.

CircAid

De producten van CircAid zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die langere tijd compressie nodig hebben en bij wie een therapeutisch elastische kous niet voldoende druk geeft. De CircAid producten kunnen, in tegenstelling tot een therapeutisch elastische kous, ook ’s nachts gedragen worden.

Het CircAid-systeem bestaat uit niet-elastische banden die sluiten met behulp van klittenband. Tevens zijn de CircAid verbanden verstelbaar als het been of de arm in omvang afneemt. Dus geen afzakkende zwachtels meer, maar alleen de klittenbanden even verstellen. Bekijk in deze video hoe je de CircAid JuxtaLite makkelijk aan- en uittrekt.