Therapeutisch elastische kousen

Wij bieden u een uitgebreid assortiment therapeutisch elastische kousen aan van diverse leveranciers. Onze producten bieden uitkomst bij trombose, spataderen, open benen, eczeem, lymfoedeem en veel andere aandoeningen.

Werking

Therapeutisch elastische kousen (in de volksmond ook wel steunkousen genoemd) oefenen druk uit op uw benen. De kousen hebben een afnemend drukverloop van de enkel naar de knie; wat zorgt voor een optimale afvoer van vocht en afvalstoffen richting uw hart. Hierdoor kan er zich geen vocht ophopen in uw benen, waardoor uw klachten minder worden.

Aanmeten van de kous

Therapeutisch elastische kousen worden met een medische indicatie voorgeschreven door uw arts of specialist. Voor het bepalen van de juiste kous, is het van belang dat de maten van uw benen zeer nauwkeurig gemeten worden. Het opmeten gebeurt door één van onze bandagisten op onze vestigingen of op het spreekuur op één van onze aanmeetlocaties. Het is van belang dat uw kousen aangemeten worden als u geen vocht in uw benen heeft. Soms kan het daarom nodig zijn om uw benen van tevoren in te zwachtelen of verbandkousen te dragen.

"Ik moest wat schroom overwinnen, maar toen ben ik toch maar eens naar de huisarts gegaan", vertelt mevrouw Lamee (72). "Elke avond waren mijn benen zo dik en zo pijnlijk dat ik de deur ’s avonds niet meer uitkwam. Ik zat met mijn benen omhoog voor de televisie in plaats van bij mijn kaartclubje en ik miste die meiden enorm. Toen de dokter me doorverwees naar Olmed, kwam ik er achter wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van elastische kousen. Ik heb nu prachtige moderne kousen en kan met gemak weer een hele avond kaarten!"

Soorten kousen

Op basis van uw medische indicatie en individuele situatie, kiezen onze bandagisten de kous die voor u het beste resultaat zal opleveren. Wij leveren drie soorten therapeutisch elastische kousen, die ieder hun specifieke eigenschappen en mogelijkheden hebben:

  • Vlakbrei
    Een dikkere, op maat gemaakte kous met de naad aan de achterzijde. Deze kousen bieden meer weerstand dan rondbrei kousen en hebben het meeste effect bij vochtophoping in het been.
  • Rondbrei grof
    Een lichtere kous dan de vlakbreikous. Rondbreikousen worden buisvormig gebreid en hebben daarom geen naden.
  • Rondbrei fijn
    Een lichte, dunne kous met de meeste keuze in kleuren en modellen. Deze kous geeft minder weerstand en minder druk dan de hierboven genoemde kousen.

Vergoeding

Therapeutisch elastische kousen worden met de juiste medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering. Houdt u wel rekening met het eventueel openstaand verplicht en vrijwillig eigen risico.

Aantrekhulpen

Het aantrekken van therapeutisch elastische kousen is een intensieve bezigheid. Met een geschikte aantrekhulp voor steunkousen kunt u zelfstandig, overal en met weinig kracht, uw steunkousen aan- en uittrekken.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen? Neemt u dan gerust contact met ons op.