Sportcompressiekousen

In onze webshop Olfit.nl vindt u een uitgebreid assortiment sportcompressiekousen, compressiebroeken, sportshirts en compressietubes.

Of u nu een beginnende sporter bent of een topatleet; iedere sporter heeft wel eens last van spierpijn of blessures aan het been. Met sportcompressiekousen kunt u deze klachten verminderen en zelfs voorkomen.

Sportcompressiekousen hebben een afnemend drukverloop van de enkel naar de knie. Dit zorgt voor een optimale afvoer van bloed en afvalstoffen richting het hart. Het is wetenschappelijk bewezen dat sporters beter presteren en sneller herstellen wanneer zij sportcompressiekousen dragen.

Betere prestaties

Als de spieren koolhydraten verbruiken, ontstaat het restproduct melkzuur; waardoor de spieren verzuren. Hierdoor kunt u uw spieren minder intensief gebruiken. Sportcompressiekousen zorgen voor een verbeterde pompwerking van de kuitspieren. Er stroomt meer zuurstof- en koolhydraatrijk bloed de spieren in en er blijft minder melkzuur in de kuitspieren achter. Het resultaat: betere prestaties en minder last van verzuring.

Meer stabiliteit

Compressie houdt spieren en gewrichten stabiel en vermindert trillingen in de kuitspier. Hierdoor nemen klachten af en vermindert het risico op blessures. Het zorgt bovendien voor meer gevoel van zekerheid en coördinatie tijdens het sporten.

Sneller herstel

De betere doorbloeding van spieren heeft ook een positief effect op het herstel. Sporters die na het sporten hun compressiekousen nog een aantal uren dragen, herstellen sneller en hebben de volgende dag minder kramp. En met goed herstelde benen kunt u beter een intensieve training of wedstrijd aan.