Armkousen

Wij leveren therapeutisch elastische armkousen van diverse leveranciers. Op basis van uw medische indicatie kiezen onze bandagisten de armkous die voor u het beste resultaat oplevert.

Werking

Ook in de armen kan oedeem (vochtophoping) voorkomen. Zo ontstaat na een borstoperatie vaak armlymfoedeem, door beschadigde lymfevaten en ontbrekende lymfeklieren. Het lymfestelsel werkt dan onvoldoende, waardoor de arm en hand dik kunnen worden.

Therapeutisch elastische armkousen geven een verhoogde druk (compressie) op het weefsel van de arm. Een armkous ondersteunt de arm en zorgt dat er niet opnieuw oedeem in de arm ontstaat.

Aanmeten van de kous

Een therapeutisch elastische armkous wordt met een medische indicatie voorgeschreven door uw arts of specialist. Voor het bepalen van de juiste kous, is het van belang dat de maten van uw arm zeer nauwkeurig gemeten worden. Het opmeten gebeurt door één van onze bandagisten op onze vestigingen of op het spreekuur op één van onze aanmeetlocaties. Het is van belang dat uw kousen aangemeten worden als u geen vocht in uw arm heeft.

Een therapeutisch elastische armkous bestaat uit een armdeel en een losse handschoen met of zonder vingers. De handschoen is alleen nodig wanneer er ook sprake is van oedeem in de hand. Een armkous draagt u alleen overdag.

Aantrekhulp armkous

In onze webshop Olfit zijn speciale aantrekhulpmiddelen voor armkousen te koop.

Afspraak maken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken voor het aanmeten van therapeutisch elastische armkousen? Neemt u dan gerust contact met ons op.